Handig ballast lood!

Handig ballast lood!

Jij bent op zoek naar een manier hoe jij iets op zijn plek kan houden of een gewicht voor bij een katrol. Er zijn dan een hoop opties waar jij uit kan kiezen, maar er zal altijd eentje blijven die altijd op nummer één zal staan. Het gaat dan om ballast lood. Vooral het gedeelte lood is heel erg belangrijk. Zoals de meeste wel weten is lood een metaal, maar het heeft een handige eigenschap die andere metalen niet hebben. Daarom is het goed om dit te gebruiken in plaats van een ander soort ballast. Bekijk dan ook zeker in welke vormen dit ballast komt.

ballast lood

Bijzonder

Zoals eerder al is gezegd heeft lood een handige eigenschap dat andere metalen niet hebben. Daarom is het ook zo goed om te gebruiken als een ballast. Lood heeft namelijk een hele hoge dichtheid. Dit houd in dat lood bij een lage volume alsnog een hoge massa heeft. Een kleine stukje lood is dus al snel aardig zwaar. Denk bijvoorbeeld aan visloodjes. Daarom is ballast lood ook zo populair, want het is klein en compact. Mocht jij daarom op zoek zijn naar een goede last dan is het verstandig om te kijken naar lood. Je gaat zeker geen spijt krijgen.

Vormen

Wat ook heel erg fijn is van lood is dat jij het makkelijk in allerlei verschillende vormen kan krijgen. Zo heb je balken en blokken van lood. Ook de balken komen in verschillende vormen. Mocht je kleine gewichten willen maken dan is het handig om loodkorrels te kopen. Ook dit is mogelijk. Met de korrels zou je zelfs je eigen gewichten kunnen smelten als je wilt. Ze zijn dus zeker handig om te gebruiken en dat nog eens voor een mooie prijs. Maak daar dan ook zeker gebruik van, want ballast lood kan nog wel eens van pas komen.

Reacties zijn gesloten.