Kunst of kitsch in woning?

Kunst of kitsch in woning?

Wat is kunst? Wanneer is iets kitsch te noemen? Is het een duidelijk afgebakend terrein of zijn er toch nog grijze zones te spotten in het feest van de (wan)smaak? Een oud gezegde zegt dat er over smaak en kleur niet gediscussieerd kan worden. Toch tonen de meningen enige overeenkomsten als het gaat over wat kitsch is. Bij kitsch wordt vaak gekeken naar overbodige en over the top accessoires. Vaak zijn dit veelal verouderde voorwerpen, een onderdeel van vergane glorie. Nuja, “glorie”.  Een meer correcte term zou zijn “ooit glorie willen zijn, maar die status nooit echt bereikt hebben”. Hoe voorkom je missers in je woonst en straal je klasse uit? Wij zorgen voor herkenning van kitsch en bieden essentiële tips.

Richtlijnen voor een glamoureuze badkamer

badkamer-strak-bovenaanzicht

Een badkamer met gouden accessoires in combinatie met marmeren oppervlakken en een omlijste spiegel met een kristallen kroonluchter aan het plafond kan kitsch genoemd worden. Het behoort tot een verleden wat nooit had mogen gebeuren. Professionele badkamerspecialisten veranderen deze horror in een luxueuze badkamer van badenbody.nl. Met een vakkundig oog en gevoel voor stijl worden uw wensen omgezet in een realiseerbaar badkamerontwerp. Zo wordt uw badkamer een droomplek om te ontspannen en tot rust te komen.

The devil is in the details

Kunst in de woonkamer of leefruimtes halen, gaat gepaard met enige elegantie en selectiviteit. Twee vragen zijn belangrijk bij de keuze van kunstwerk. De eerste vraag heeft betrekking op persoonlijke voorkeur. Past het kunstwerk bij mijn stijl? En een tweede, minstens even belangrijke vraag: past het in de leefruimte? Eenmaal de keuze op een voorwerp is gevallen kan dit de uitstraling van het interieur bepalen. Daarom is het belangrijk om de woonartikelen aan te passen op het kunstwerk. Bij het kopen van bloempotten, woonaccessoires en meubilair is het goed te letten op de kleuren en de grootte. Neemt de bank niet teveel ruimte in beslag? Past de kleur van het woonartikel binnen de stijl van het interieur?

Reacties zijn gesloten.